Myślę, że niewiele można zrobić z okularami polaryzacyjnymi.
Ale jeśli chodzi o dostosowywanie HUD, niewiele osób tutaj (przynajmniej w Wielkiej Brytanii) je ma, ponieważ większość osób wybrała pakiet obwodów (jak zakładam). Im więcej osób zdecyduje się je teraz zainstalować, tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś wymyśli, jak lepiej je dostosować.
O ile wiemy, w HUD istnieje dodatkowa ukryta funkcjonalność, która pozwala na dalsze dostosowywanie wyświetlanych treści. To urządzenie firmy Panasonic, więc prawdopodobnie jest używane w innych pojazdach innych producentów OEM, więc prawdopodobnie istnieje szersza społeczność niż tylko GR Yaris/Toyota, aby sprawdzić, czy ktoś nie wykonał już tego rodzaju pracy.
Będę mógł przyjrzeć się temu nieco bardziej szczegółowo, gdy znajdzie się w pojeździe. Czytając dokumenty na TechDoc, istnieje długa lista funkcji, które obsługuje HUD, a dla funkcji takich jak nawigacja i kierunek kompasu są one wymienione jako opcjonalne ("if fitted"). Więc w mojej sytuacji, czy wyświetli kompas, ponieważ mój pojazd nie jest wyposażony w nawigację, co wyświetli w jego miejsce... nie jestem pewien.?