Toyota GR Yaris Forum banner
61 - 80 of 109 Posts
Rozumiem, że system JBL ma zamontowane w desce rozdzielczej głośniki średniotonowe, aby uczynić go 3-drożnym z przodu. Jaki rozmiar mają te głośniki średniotonowe, proszę?

Dodatkowo, czy samochód CP ma również kratki deski rozdzielczej dla tych (niezamontowanych) głośników średniotonowych?

Tvm
Nie, inny górny panel bez wycięć

Mój samochód przyjedzie w przyszłym miesiącu i mam już gotowy ulepszony system dźwiękowy, jak poniżej:

- Audiocontrol D4 800 DSP/Wzmacniacz - Przód i głośniki wysokotonowe
- Audiocontrol LC1 800 wzmacniacz - Sub
- Morel Hybrid 62 - zestaw komponentów 2-drożnych
- JL Audio CS112LG-TW3 12-calowy sub

Zamierzam usunąć tylne głośniki i zamiast tego wygłuszyć tylne panele, GR oczywiście ma małą kabinę i rzadko będę miał pasażera z tyłu. Zamierzam wygłuszyć cały samochód od siedzenia kierowcy w tył, aby spróbować pozbyć się hałasu drogowego i zbierania żwiru.

Podsumowując, dodaje to około 30 kg do samochodu, ale moim zdaniem warto ulepszyć.

Tak, adaptery w zestawie

Ale jak już wspomniano, musisz dodać korektor, aby skorzystać z ulepszonych głośników w średnicy. Bas i wysokie tony brzmią lepiej bez korektora (chociaż głęboki bas jest odcięty od jednostki centralnej, ale dość nisko). Ale średnica brzmi trochę dziwnie bez odpowiedniego korektora wielopasmowego.

Oto, co jednostka centralna Circuit Pack odtworzy w twoich głośnikach:

Image
Tego się obawiałem i potwierdziłeś moje podejrzenia, że sygnał jest DSPed. Może zostawię to tak, jak jest w moim przypadku, ponieważ nie chciałem wydawać dużo na ulepszenie. W końcu głośniki z fabryki nie brzmią tak źle IMHO, dzięki magii DSP :)
Kolejna kwestia do rozważenia przy wyborze głośników z rynku wtórnego: myślę, że wietnamskie głośniki są dość czułe, patrząc na ich konstrukcję, więc należy szukać zamiennika o wysokiej wartości dB, w przeciwnym razie standardowy wzmacniacz może nie mieć wystarczającej mocy, aby je odpowiednio napędzać.

Jeśli zamierzasz wymienić głośniki, obejrzyj film wideo, jak zdjąć panele drzwi (zamieściłem jeden wcześniej w tym wątku).

Ale obowiązkowy jest film pokazujący, jak założyć osłonę słupka A, ma ona bardzo specjalny klips na górze (ze względu na boczne poduszki powietrzne), który trudno zrozumieć, z pomocą tego filmu wymiana głośnika wysokotonowego zajmuje mniej niż pięć minut ?

Muszę wymienić głośnik wysokotonowy, czy ktoś wie, gdzie jest plus i minus?

Mój samochód przyjedzie w przyszłym miesiącu i mam już gotowy ulepszony system dźwiękowy, jak poniżej:

- Wzmacniacz Audiocontrol LC1 800 - Sub
- Morel Hybrid 62 - 2-drożny zestaw komponentów
- Subwoofer JL Audio CS112LG-TW3 12 cali

Zamierzam usunąć tylne głośniki i zamiast tego wygłuszyć tylne panele, GR oczywiście ma małą kabinę i rzadko będę miał pasażera z tyłu. Zamierzam wygłuszyć cały samochód od siedzenia kierowcy w tył, aby pozbyć się hałasu drogowego i zbierania żwiru.

Podsumowując, dodaje to około 30 kg do samochodu, ale moim zdaniem warto.
Cześć dearwalker. Jak poszło z ulepszeniem głośników i wygłuszeniem?

- Wzmacniacz Audiocontrol LC1 800 - Sub
- Morel Hybrid 62 - 2-drożny zestaw komponentów
- Subwoofer JL Audio CS112LG-TW3 12 cali

Zamierzam usunąć tylne głośniki i zamiast tego wygłuszyć tylne panele, GR oczywiście ma małą kabinę i rzadko będę miał pasażera z tyłu. Zamierzam wygłuszyć cały samochód od siedzenia kierowcy w tył, aby pozbyć się hałasu drogowego i zbierania żwiru.

Podsumowując, dodaje to około 30 kg do samochodu, ale moim zdaniem warto.
Cześć dearwalker. Jak poszła modernizacja i wygłuszanie?

Wiem, że tylne głośniki brzmią okropnie. Po prostu przełącz się tylko na tył, a usłyszysz, jak są złe. Zastanawiam się, czy sama zmiana na powerbass z tyłu za 110 funtów nadal będzie brzmiała lepiej, nawet z problemem DSP. hmmm. :unsure:

Kupiłem je niedawno dla mojego GR c/p https://caraudiosecurity.com/oe65c-ty-6-5-toyota-oem-replacement-component-speakers i https://caraudiosecurity.com/oe652-ty-6-5-toyota-oem-replacement-co-axial-speakers
Zamontowałem je wczoraj i byłem zdumiony, jak dużo lepiej brzmią w porównaniu do standardowych. Zastosowałem również wygłuszenie paneli tylnych. View attachment 36657 View attachment 36661 View attachment 36659 View attachment 36663
Widziałem film z instalacji tych głośników, byłem zainteresowany zobaczeniem, jak robi to ktoś inny i uzyskaniem opinii, więc dziękuję za zamieszczenie!

Wydają się rozsądne pod względem ceny i łatwości instalacji, czy uważasz, że warto?

61 - 80 of 109 Posts