Czy ktoś rozważa dobre uszczelnienie pod Yarisem? Dobrze byłoby znaleźć miejsca, które to oferują i oszacować koszty.
Mówili w swoim e-mailu o przezroczystym Dinitrolu, tak, też nie chciałem tego gęstego czarnego gówna. To £460 za ich ekstremalną kurację, której chcę?hmm właśnie sprawdziłem https://www.cskautomotive.co.uk/the-rust-prevention-centre/
przecież tylko etap 1 jest wymagany w nowym samochodzie. więc być może tylko £180.00. ponieważ jestem również lokalny, jestem w pokusie.
ale nie chcę tego czarnego, lepkiego gówna.
Leniwy.Zapytałem CSK, czy jest możliwość zorganizowania samochodu zastępczego, gdy jest w środku - ponieważ jestem 50 mil stąd, to trochę daleko, żeby używać mojego roweru
JasneLeniwy.
Miałem na nie oko i zamierzałem zadzwonić i zapytać o to samo bliżej czasu, kiedy dostanę mojego GRY, więc dzięki za sprawdzenieJasne
Nie widziałeś jeszcze moich rowerów
Mimo że przejechałem z Londynu do Brighton na BMX (mniej więcej ten sam dystans), to nie jest coś, co chciałbym powtórzyć tbh
W każdym razie, dostałem odpowiedź - brak samochodu zastępczego
Potrzebują 3 dni
Ceny są podobno oparte na średnim samochodzie
Jestem na północnym zachodzie i szukałem, ale nie znalazłem nikogo, kto by to robił. Rozważam wynajęcie miejsca w garażu na jeden dzień i zrobienie tego samemu. Spędzić poranek na czyszczeniu i suszeniu spodu i popołudnie na nakładaniu acf50 i dynax.Czy ktoś ma jakieś rekomendacje dla tego w północnym zachodzie? Najlepiej Cheshire, Wirral lub Merseyside?
Do tej pory znalazłem DPS Auto Body Repairs w Warrington, którzy chętnie wycenią po obejrzeniu samochodu, ale zawsze dobrze jest porozmawiać z kilkoma osobami, jak wynika z mojego doświadczenia.
Facet był zaskoczony, że chcę chronić nowy samochód!
Ten wątek jest interesujący, ale zupełnie nowy dla mnie, ponieważ nigdy nie posiadałem samochodu, który uważałbym za wart zatrzymania na dłużej niż kilka lat. Więc - czy te zabiegi powodują problemy dla dealerów / argumenty dla prac gwarancyjnych lub inne problemy? Za kilkaset funtów wydaje się to rozsądne i kolejny punkt w sekcji "dobrze zadbany" w przyszłości, ale czy jest to źle widziane przy próbie utrzymania przez dealerów, którzy muszą odkręcać śruby itp.?Jestem na północnym zachodzie i szukałem, ale nie znalazłem nikogo, kto by to robił. Rozważam wynajęcie garażu na jeden dzień i zrobienie tego samemu. Spędzić poranek na czyszczeniu i suszeniu spodu, a popołudnie na nakładaniu acf50 i dynax.
To właśnie miałem nadzieję usłyszeć w odpowiedzi - ma sens. Czy Acf-50 jest ponownie nakładany co x lat, czy jednorazowo?Nie, jest wręcz przeciwnie, ponieważ zapobiega to rdzewieniu, które jest prawdziwym wrogiem odkręcania śrub. Ponadto, jeśli użyjesz czegoś cienkiego i przezroczystego, jak ACF-50, i tak nie ma to żadnego wpływu na dostęp do śrub.
Raz w roku, ale tak naprawdę zależy to od użytkowaniaTo właśnie miałem nadzieję usłyszeć w odpowiedzi - ma sens. Acf-50, czy jest nakładany co x lat, czy jednorazowo?
Gdzie byś spryskał? A może gdzie byś nie spryskał?ACF-50 wcale nie utrzymuje się dobrze, będzie wymagał ponownej aplikacji co sześć miesięcy, jeśli dużo używasz samochodu. Będę robił to przed każdą zimą - to stosunkowo prosta robota, najwyżej godzina (i to wliczając czas na zdejmowanie i zakładanie kół).